Koor

Repetitor

Gonny van der Maten werd geboren in Amsterdam, waar zij haar opleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk.

In 1984 behaalde zij cum laude het Diploma Uitvoerend Musicus en in 1985 het Diploma Kerkmuziek. Nog tijdens haar studie, in 1983, won zij de eerste prijs bij het Internationale Albert Schweitzer-concours te Deventer.

Na haar conservatoriumopleiding volgde zij vele specialisatie-cursussen in diverse landen. Zij is werkzaam als kerkmusicus, concertorganist en orgeldocent. In seizoen 2013/2014 was zij dirigent en organist van de RK Bavo in Heemstede, en sinds augustus 2014 is zij cantor/organist van de Oude Kerk in Soest.

Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, zowel solo als in combinatie met ensembles. Naast haar optredens in traditionele orgelconcerten geeft zij regelmatig poëzieconcerten waarin zij zelf de teksten voordraagt. Ook is zij actief als stemactrice. Verder componeert zij en geeft ze kinderconcerten. Van haar spel zijn vele opnames gemaakt.

Gonny van der Maten is voorzitter van de Andriessen De Klerk Stichting en vaste repetitor van Concertkoor Haarlem. In mei 2009 kreeg zij de bronzen medaille toegekend van de Société académique d’éducation et d’encouragement “Arts – Sciences – Lettres” te Parijs, voor haar verdiensten voor de Franse cultuur.

Voor meer informatie over onze repetitor, zie Wikipedia of www.gonnyvandermaten.nl.

Repetitor Gonny van der Maten

Repetitor Gonny van der Maten

Gonny van der Maten

Gonny van der Maten

Koordag Weihnachtsoratorium 2015

Koordag Weihnachtsoratorium 2015