Koor

Zing mee

Zing met ons mee. Leer muziek in al haar details en schoonheid kennen. Ontspan je en geniet! Krijg energie van een avond zingen en word euforisch na een geslaagd concert in een mooie concertzaal.

Open repetities bij Concertkoor Haarlem


Concertkoor Haarlem is een verjongend koor dat onder leiding van dirigent Bernhard Touwen een variëteit aan grote werken uitvoert. Het koor is na de coronaperiode flink gegroeid maar er is nog plek voor nieuwe leden. Ben jij een geoefende zanger en wil je graag zingen in een koor dat een hoog niveau nastreeft, kom dan langs op een van onze openbare repetities op maandag 22 mei of 5 juni 2023. Luister en zing mee, maak kennis met de leden en de dirigent en stel vast dat dit het koor is waar je altijd naar op zoek was. Welkom! Als je een mailtje naar info [at] concertkoorhaarlem.nl stuurt zorgen wij er voor dat er bladmuziek voor je klaar ligt.

Concertkoor Haarlem repeteert op de maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218, 2015 CK Haarlem. Gratis koffie en parkeren.

Wat kun je verwachten bij Concertkoor Haarlem?


Repetitieavond
Concertkoor Haarlem repeteert op de maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in de Kerk van de Nazarener, Zijlweg 218, 2015 CK Haarlem. We nodigen je van harte uit om een avond mee te luisteren en te zingen. Stuur hiervoor een mailtje naar info [at] concertkoorhaarlem.nl. Wij zorgen er dan voor dat er bladmuziek voor je klaar ligt. Als je een kwartier van tevoren aanwezig bent, kunnen we even rustig kennismaken en je je zitplaats wijzen.

Als je voor het eerst bent komen luisteren, kan het erg leuk zijn om met andere koorleden kennis te maken en je verdere vragen te stellen.
En als je er muziek in ziet, zet dan de volgende stap!

Stemtest
Als je bij ons wilt blijven zingen, plannen we een afspraak met de dirigent voor je in. Hij zal je stem indelen op zanggroep (sopraan, alt, tenor of bas) en beoordelen op kwaliteit en muzikaliteit.
Deze kennismaking met je stem heeft meerdere doelen: we houden het niveau van ons koor hoog, maar ook zeker niet in de laatste plaats kunnen we je helpen zo lang mogelijk van je stem te kunnen genieten door adviezen te geven over het gebruik van je stem. Elk instrument heeft immers onderhoud nodig; zo ook je stem. Want als je de juiste toon vindt, is heel het leven muziek.

Als je bent aangenomen, hopen we natuurlijk dat je alles op haren en snaren zet om heel lang bij ons te blijven! We zijn immers geen projectkoor. Daarom herhalen we elke drie jaar de stemtest waarbij ieder koorlid de kans krijgt zijn/haar stem te laten horen aan een gediplomeerd zangpedagoog. Mocht er iets met je stem niet goed zijn, of dat je je stem misschien niet goed gebruikt, ben je er altijd op tijd bij. Je krijgt dan goed advies van de zangpedagoog zodat je niet je lier in de wilgen hoeft te hangen.

Vaste zitplaatsen
Ervan uitgaande dat deze testen allemaal goed uit de bus komen en je de sterren van de hemel zingt, krijgt je door het bestuur een vaste zitplaats aangewezen. Wekelijks rouleren de rijen door elke week een rij naar voren op te schuiven. Zo ervaar je het zingen vanaf elke plek en ben je niet verrast bij de concertopstelling, die een aantal weken vóór het concert ingaat, en altijd anders is dan de vaste opstelling.

Bladmuziek
De bladmuziek wordt altijd via het koor aangeschaft, indien je de muziek nog niet hebt. Dit heeft twee voordelen: je werkt uit dezelfde uitgave als de dirigent en het is goedkoper vanwege groepskorting. Het bestuur zorgt ervoor dat de muziek op de eerste repetitieavond van het nieuwe seizoen aanwezig is.

Koordag
Eens per seizoen vindt er op een zaterdag een koordag plaats. Deze dag is het gehele koor aanwezig. We repeteren van 10.00 – 16.00 uur met pauzes. Onze dirigent heeft deze dag veel noten op zijn zang, wat zonder uitzondering altijd een prachtig resultaat oplevert en de muziek naar een veel hoger niveau brengt.
Het gebeurt regelmatig dat er aansluitend een etentje wordt georganiseerd voor en door koorleden.

Generale repetitie en concert
En dan na maanden van repeteren is daar het einde van het seizoen. De generale repetitie is altijd een extra repetitie in de week vóór het concert. Indien mogelijk -en meestal is dat het geval- vindt het plaats in de zaal waar het concert plaatsvindt. Voor Concertkoor Haarlem is dit de prachtige Grote Zaal van de Philharmonie te Haarlem.

Tijdens het dagdeel van generale repetitie en uiteraard de uitvoering zijn dirigent, koor, solisten en orkest aanwezig en worden alle registers opengetrokken om de ingestudeerde werken tot een muzikale climax te laten komen: een euforische beleving waarover we vaak nog weken napraten.

Meehelpen
Het organiseren van een concert omvat veel meer dan we hier op de website kunnen vermelden. Concertkoor Haarlem heeft een bestuur dat bestaat uit zeven bijzonder enthousiaste en gedreven vrijwilligers die met hart en ziel de eerste viool spelen.

Wil je ook de boventoon voeren? Er zijn altijd taken waar we hulp bij kunnen gebruiken. Samen zingen we het hoogste lied!

Kosten
De jaarlijks kosten voor lidmaatschap zijn 280 EUR. Voor scholieren en studenten kost de jaarlijkse lidmaatschap 140 EUR.


Dit alles klinkt je vast als muziek in de oren. Zing daarom geen liedje van verlangen en meld je aan via info [at] concertkoorhaarlem.nl

Open repetities bij Concertkoor Haarlem

Ben jij een geoefende zanger en wil je graag zingen in een koor dat een hoog niveau nastreeft, kom dan langs op een van onze openbare repetities op maandag 22 mei of 5 juni 2023.
Voor meer informatie zie de sectie links.

Hohe Messe, J.S.Bach, 2022

Hohe Messe, J.S.Bach, 2022

Koordag 2015

Koordag 2015

Weihnachtsoratorium 2015

Weihnachtsoratorium 2015