Koor

Repetitor

Hans van Beelen is vaste repetitor bij Concertkoor Haarlem

Hans van Beelen begon op jonge leeftijd met pianolessen, volgde deze gedurende enkele jaren in de talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marlies van Gent, en vervolgde zijn opleiding hoofdvak piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons, bij wie hij ook afstudeerde.
Hij trad op tijdens pianofestivals in oa New York, Wenen en Coimbra, en nam deel aan vele masterclasses bij onder andere Gyorgy Nador, Jan Wijn, Daniel Wayenberg, Victor Rosenbaum en Alexander Volkov.
Ook won hij verschillende prijzen op concoursen, waaronder een derde prijs op het Prinses Christina Concours en een tweede prijs op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Hans combineert een lespraktijk met een uitvoeringspraktijk als pianist waarbij hij de laatste jaren regelmatig optrad op uiteenlopende locaties in Nederland, waaronder gekende concertzalen als Tivoli Vredenburg in Utrecht, de Philharmonie in Haarlem en het Concertgebouw in Amsterdam.
Ook heeft Hans als pianist meegewerkt aan koor- en operaproducties in Frankrijk en Duitsland. Zowel op solistisch vlak als met het spelen in kamermuziek – ensembles heeft Hans de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Zo is hij sinds enkele jaren pianist in het Frank Bridge Pianokwartet
waarmee hij regelmatig optreedt. Ook als begeleider en correpetitor van vocale en instrumentale solisten en oratorium- en operakoren is Hans veelgevraagd. Hij is vaste pianist bij onder andere Groot Concertkoor Amsterdam, K.C.O.V. Amsterdam, het Haarlems Gemengd Koor en
Concertkoor Haarlem.

Hans van Beelen, 2022

Hans van Beelen, 2022