Koor

Hohe Messe van Johann Sebastian Bach

13 februari 2022

Afscheidsconcert Ger Vos en Gonny van der Maten op 13 februari 2022

In december 2019 waren we voortvarend begonnen met de voorbereidingen van het afscheidsconcert van dirigent Ger Vos in januari 2021, tot corona in maart 2020 de wereld liet stilstaan. In december 2020 gaf repetitor Gonny van der Maten aan gelijktijdig te willen vertrekken. Vanaf het begin van de coronaperiode heeft Ger Vos aangegeven dat hij ‘het koor niet in de steek zal laten maar ook niet eindeloos lang wil blijven’. Gelukkig is een respectabel aantal leden het koor trouw gebleven en zeer gemotiveerd de dirigent en repetitor na dertig jaar een waardig, feestelijk afscheid te bezorgen. Gezien de korte repetitietijd die nog rest, zullen wij een verkort concert geven dat artistiek verantwoord is om uit te voeren. Bij de Hohe Messe is dat is goed mogelijk omdat Bach deze mis zelf uit verschillende werken heeft samengesteld.

Vanwege de actuele 1,5 m coronamaatregelen is het aantal plaatsen in de Philharmonie sterk beperkt. Kaarten zijn daarom alleen beschikbaar voor genodigden en koorleden.
We vragen om uw begrip en bieden onze excuses aan aan onze vele trouwe bezoekers die deze uitvoering helaas niet kunnen bijwonen!


Velen beschouwen de ‘Hohe Messe’ als een van de mooiste klassieke composities: het is jubelend van toon, met prachtige koren, vaak ondersteund door feestelijk klinkende trompetten. Het was de afgelopen dertig jaar het beleid van Ger Vos zijn koor regelmatig een uitdaging te bieden om het niveau te verhogen. Dat doet hij nu ook bij zijn afscheidsconcert met dit meesterwerk van Bach, dat zich kenmerkt door meerstemmige coloraturen, een achtstemmige fuga en snelle tempi.

Dirigent: Ger Vos
Sopraan: Martha Bosch
Mezzo-sopraan: Rosina Fabius
Tenor: Falco van Loon
Bariton: Pieter Hendriks
Continuo: Gonny van der Maten
Orkest: Florilegium Musicum (32)
Inleiding: Willem Jan Cevaal

Philharmonie Haarlem, zondag 13 februari 2022, aanvang 14.30 uur, de inleiding begint om 13.30 uur.

Bezetting:
Orkest: Dwarsfluit I en II, Horn, Hobo I, II en III, Fagot I en II, Trompet I, II en III, Pauk, Viool I en II, Altviool.
Continuo (Cello, Contrabas, Fagot, Orgel)

Concertkoor Haarlem is een verjongend kwaliteitskoor dat onder leiding van dirigent Ger Vos een grote variëteit aan oratoria uitvoert.
Lees meer over het koor of ga direct naar de actuele agenda