Koor

Bernhard Touwen nieuwe dirigent Concertkoor Haarlem

26 april 2022

Na het afscheid van dirigent Ger Vos hebben de leden van Concertkoor Haarlem hun keus gemaakt door Bernhard Touwen te kiezen als nieuwe dirigent van het koor. Hij heeft voor zijn muzikale debuut op 27 oktober 2022 in de Philharmonie een verrassend programma samen samengesteld van weinig uitgevoerde meesterwerken van Weense componisten.

Het koor telt bijna 90 leden en staat nu na corona weer open voor nieuwe leden.

Na het behalen van zijn UM-diploma koordirectie in 2000 heeft Touwen vele concerten gedirigeerd. De laatste paar jaar dirigeerde hij o.a. het Requiem van Verdi, de Mariavespers van Monteverdi, Mozarts Requiem, de Matthäus- en Johannes Passion van Bach en de Messiah van Händel. Maar ook de Carmina Burana van Orff en de MisaCriolla van Ramirez stonden op de lessenaar. Bernhard voert jaarlijks de Matthäus Passion uit in Heusden en ook dirigeert hij ieder jaar de 4mei herdenkingsconcerten in ‘s-Hertogenbosch en Oisterwijk. Momenteel is Bernhard vaste dirigent van de COV Con Amore, Wijks Vocaal, Vocaal Ensemble Markant en het kamerorkest Concerto Brabant. In 2020 leidde hij in de Pieterskerk de Messiah-uitvoering van de Leidse scratchdagen met orkest en een koor van 900 zangers.

Overdracht stokje van Ger Vos aan Bernhard Touwen, 6 maart 2022

Overdracht stokje van Ger Vos aan Bernhard Touwen, 6 maart 2022

Concertkoor Haarlem is een verjongend kwaliteitskoor dat onder leiding van dirigent Bernhard Touwen een grote variëteit aan oratoria uitvoert.
Lees meer over het koor of ga direct naar de actuele agenda